Tužna posljednja poruka Alme Suljić koju je poslala majci Adeli: “Lijepo je doć’ u svoju čaršiju…”

Sutra, 26. maja, je godina dana kako je pijani vozač Armin Berberović automobilom udario doktorice Almu Suljić i Azru Spahić.

Nesreća se desila 26. maja 2023. godine u 23:30 sati na pješačkom prelazu u sarajevskom naselju Marijin dvor.

Podsjećamo, Azra je stradala na licu mjesta, a Alma je podlegla povredama tri dana kasnije.

U znak sjećanja i poštovanja prema njihovim životima, u Sarajevu će se 26. maja 2024. godine u 18 sati održati memorijalna šetnja.

Šetnja će krenuti ispred Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mjestu gdje su Azra i Alma stekle svoje medicinsko obrazovanje i počele svoju profesionalnu karijeru.

Aida Spahić, Azrina mama, i Adela Suljić, Almina majka, kratko su govorile za Avaz. Majka Alme Suljić je pokazala posljednju poruku koju joj je kćerka poslala. To su ujedno bile i posljednje poruke koje su majka i kćerka razmijenile.

“Ponekad zafale riječi, a kad zafale riječi, možeš misliti koliko ti fali taj neko”, citirala je Đorđa Balaševića kratko Aida Spahić.

Alma je s Azrom i društvom tu večer bila u jednom od sarajevskih ugostiteljskih objekata. Majci je poslala video na kojem trubači sviraju.

“Sad sam ja izašla bez vas. S porukom: “Lijepo je doć’ u svoju čaršiju“”, glasila je posljednja Almina poruka.

Adela Suljić na to je odgovorila: “Neka si, i treba.“

I više nikad nije dobila poruku od svog djeteta, nikad više joj glas nije čula, niti je osjetila njen poljubac, zagrljaj. Nije ni Aida Spahić od svoje Azre.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79