Tužna priča jednog roditelja: “Mama vidi kako su lijepe patike, možete li mi kupiti ti i tata”?

22.02.2014., Vukovar - Nova menadjerica Borovskog brenda tenisica Startas raspisala je natjecaj za mlade dizajnere kako bi se upoznali sa tehnologijom proizvodnje, te i sami sudjelovali u kreiranju novih linija ove poznate obuce. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL.

Tugo moja.

Piše: Dražan Pejaković

Stoji dijete sa majkom ispred prodavnice obuće i pita majku “mama vidi kako su lijepe patike, možete li mi kupiti ti i tata”?

Majka spustila pogled, osjetio sam uzdah njezin i odgovara djetetu “vidjet ćemo sa tatom, znaš da je počeo raditi još jedan posao pa ti možda i kupimo”.

Tuga u srcu mi je tog momenta bila, steglo me nešto, a djete još više potreslo svojim odgovorom “više bih voljela da tata manje radi, a da je sa nama nego ove patike”.
Pustio sam suzu u tom momentu, jer nisam čovjek od kamenog srca.
Koliko je tužno to što godinama ispaštamo, a znam da scena koju sam lično doživio današnja svakodnevnica.

Možda bi bilo lakše kada bi se političari više svađali oko zaštite radnika i pomoći nego što se svakodnevno prepucavaju i ništa konkretno ne rade.

Ovaj događaj i svi slični neka su njima na duši. – prenosi Crna-Hronika.

Za više savjeta priključite se grupi koja brine o radnicima i njihovim pravima OVDJE

Web link za pravnu pomoć i savjetovanje

Potresna ispovijes radnice iz BiH: “Svi smo emotivno i mentalno pukli, kad će poslodavci shvatiti da nismo robovi?”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79