Tužna sudbina: Nikola odgaja troje djece, istina je ipak drugačija

Ovo je Nikola, koji sam odgaja stariju Aniku i blizankinje Taru i Saru, jer je majka umrla nakon porođaja! Rodbina mu je savjetovala da ih daruje sirotištu, jer neće moći sam da ih odgoji. Nikola je prestao da komunicira sa svojom rodbinom i samostalno odgaja svoju djecu, ne tražeći pomoć ni od koga.

Ova objava na jednoj Facebook stranici ganula je mnoge i zadobila 1,7 hiljada lajkova. Mlad čovjek, okružen trima djevojčicama, pomalo zabrinutog lica, ali siguran u sebe sa svojim devojčicama. Sam…

Ali, lajkovi su sve što se ovom objavom tražilo. Nema nikakvog kontakta ni informacije o “Nikoli”, pa čak se ne zna ni gdje stanuje – da li je iz Bosne, Srbije, Hrvatske? Nema, jer Nikola uopšte nije sa ovih prostora. I ne zove se Nikola. I nije mu žena preminula. I živi zapravo lijepo i sretno.

Zove se Pavel i iz Rusije je. Neko mu je jednostavno ukrao sliku, koja propraćena porukom na srbijanskom jeziku djeluje baš kao da je napravljena negdje u Beogradu, Banjoj Luci, Nišu… Ne vidi se nijedna registracija, nema nikakvog simbola grada, a “Nikola” i dječica mogu da prođu i kao Balkanci.

Pavel Viktorovič zaista jeste otac troje djece i inženjer iz Volgograda. Njegove fotografije, među kojima su i one sa suprugom, osvanule su na jednom državnom sajtu kao primjer glave ugledne porodice sa mnogo djece i pravilnim vaspitanjem.

Dakle, Pavel ne traži nikakvu pomoć, a vi dobro razmislite prije nego što lajkujete anonimne statuse i fotografije – internet je prepun ovakvih prevara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79