Tužna vijest za sarajevske studente: Preminuo profesor Nusret Smajlović

Bivši selektor atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine i nekadašnji dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu iznenada je preminuo danas.

Profesor Smajlović se penzionisao prije nekoliko godina kao vanredni profesor, koji je odškolovao brojne generacije studenata FASTO-a.

Smajlović je preminuo na terminu na kojem je s prijateljima igrao fudbal. Iznenada mu je pozlilo, prijatelji su mu pokušali pomoći, ali srce nije izdržalo.

Inače, profesor Smajlović je svoju akademsku karijeru započeo na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na kojem je, između ostalih, obavljao funkcije direktora Instituta za sport, prodekana za nauku, prodekana za finansije, šefa katedre za oblast Bazični sportovi, šefa katedre za oblast Organizacija i upravljanje u sportu, član Etičkog vijeća Univerziteta u Sarajevu te savjetnik dekana.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79