Tvrde da (ni)je bilo naredbe: Hrvatski policajci koji su mlatili migrante udaljeni iz službe

Šef Ravnateljstva policije Republike Hrvatske Nikola Milina je rekao kako su suspendovana trojica policajaca za koje je utvrđeno da se nalaze na snimkama na kojima se vidi kako tuku migrante na granici s BiH.

Kazao je kako su pripadnici interventne policije, i to jedinice interventne iz PU Istarske, koja je bila na ispomoći na granici s BiH.

Milina tvrdi da su djelovali individualno i da nije bilo nikakve naredbe. Kada bi nekada i postojala takva naredba na terenu, rekao je, policajci su je morali prijaviti jer je riječ o krivičnom djelu.

Policajci iz Hrvatske tvrde: To što nasilno vraćamo migrante je naređenje iz Zagreba

“Ovo je teška povreda službene discipline i nanošenja štete ugledu hrvatske policije zbog onoga što je bilo na snimci. Definitvno je da su udaljeni zbog teže povrede službene dužnosti jer to šteti hrvatskoj policiji. Dosad protiv njih nije bilo nekih disciplinskih postupaka”, rekao je, prenosi Index.

On je kazao da se ne radi se o nikakvom postupanju u slobodno vrijeme, nego u radno vrijeme.

“Vidjet će se iz kojeg razloga nisu nosili propisanu uniformu. Moramo demantirati da je Koridor nekakva tajna operacija kojoj je cilj zastrašiti migrante. Cilj je zaustaviti krijumčare, uhitili smo 4.000 krijumčara u zadnje dvije godine. Druga dezinformacija je da ima zataškavanja. Ja stalno šaljem upute da se ponaša obazrivo, posebno prema ranjivim skupinama – ženama, djeci, ali u drugim situacijama”, dodao je.

(VIDEO) Istraga međunarodnih novinara: Maskirani hrvatski policajci tuku migrante i tjeraju ih u BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79