Tvrdi da se protiv BiH vodi hibridni rat: Ministrica Turković “na istoj liniji na kojoj je bila i ‘92”

Nakon što je delegat u Domu naroda BiH Zlatko Miletić kazao da bi ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković trebala podnijeti ostavku zbog skandaloznih izjava, oglasili se i ministrica

Ona se obrušila ne Miletića tvrdeći da laže.

Miletić o ministrici Turković: U svakoj normalnoj zemlji takva osoba bi dala ostavku

Njen status prenosimo u cijelosti:

Nevjerovatna je količina laži, uvreda i jezika mržnje iznesena posljednjih dana protiv mene.
Prešutjela sam, jer je posve jasno da je u pitanju hibridni rat koji se vodi protiv svih onih koji se bore za Bosnu i Hercegovinu.

Ali, zvaničnici, ljudi poput Zlatka Miletića, delegata u Domu naroda BiH, ne bi smjeli sebi dozvoliti da iznose neprovjerene i netačne informacije.

Gospodine Miletiću, za vašu informaciju, ja sam se 1992. godine uoči početka agresije, sa troje djece, iz ugodnosti Australije gdje sam bila uspješan pravnik-kriminalista, sa sigurnošću koju mi je davala porodica majke Katarine Kraus koja je živjela u Australiji od šezdesetih godina, dobrovoljno vratila u BiH i Sarajevo, stavila se na raspolaganje državi i narodu u gradu pod opsadom.

Radila sam poslove od kojih su mnogi muškarci koji danas iznose laži i objede bježali i skrivali se. Na to sam ponosna.

O tome se ne zna mnogo, jer se nikada time nisam hvalila, niti u prsa busala. Smatrala sam to svojom dužnošću.

Informacije o svojoj imovini sam prilikom stupanja na dužnost obznanila u cjelosti.

Nisu to jedine laži koje su o meni iznesene, lagalo se o mojim primanjima, mojoj porodici, nehumano vrijeđalo kao osobu, pa i ženu i sve je sakriveno iza plašta kritike zbog manjeg djela intervjua koji glasni kritičari u cjelosti nisu ni pogledali.
Sigurna sam da Vi gospodine Miletiću dobro razumijete elemente specijalnog rata koji se vodi protiv naše države koja “da bi se lakše dezintegrisala mora da bude disfunkcionalna, a narod nezadovoljan kako ne bi vidio svrhu dalje borbe za BiH”.

Nije, gospodine Miletiću, razlog napada nešto što sam rekla, a što svako dobronamjeran može potpuno jasno razumjeti, već zato što sam i danas na istoj liniji na kojoj sam bila i ‘92.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79