“Tvrditi da je BiH suverena, a moljakati da iz nje ne ode kolonijalni upravnik je komično”

Tvrditi da je BiH suverena, a moljakati da iz nje ne ode kolonijalni upravnik je komično, baš kao što je komičan i pokušaj Šefika Džaferovića da disciplinuje ambasadora Ruske Federacije, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na pitanje da prokomentariše Džaferovićevu izjavu da se BiH neće upravljati iz Ambasade Ruske Federacije, Dodik je rekao da bi mogao u potpunosti biti saglasan sa ovom njegovom izjavom samo da je dodao da se neće upravljati ni iz američke, britanske ili njemačke, a mogao bi je i razumjeti da proteklih 27 godina BiH nisu upravljali upravo ambasadori zapadnih zemalja.

– Ambasador Ruske Federacije, koji nikada nije doveo u pitanje Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i ravnopravnost naroda i entiteta, ne bi smio da bude tretiran iz Predsjedništva BiH na način na koji je to učinio Džaferović bez obzira što je u pitanju samo reakcija jednog dijela Predsjedništva – istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o Džaferovićevoj izjavi da je BiH trasirala svoj evroatlantski put odlukama svojih institucija, uključujući i zahtjev za članstvo u NATO, Dodik je rekao da bi podsjetio kolegu Džaferovića da BiH nije donijela odluku o članstvu u NATO i da prestane obmanjivati javnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79