Twitter označio televizije i tabloide iz Srbije koji “sarađuju sa Vladom”

Društvena mreža Twitter označila je provladine medije iz Srbije na njihovim profilima, kao i ispod svakog njihovog posta, natpisom “Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije”

Ovu oznaku provladinih medija imaju za sada profili Kurira, Prve, RTS Vesti, Tanjuga, Informera, Srpskog telegrafa, Politike, Televizije Hepi, Pink.rs i B92 vesti.

Kako se navodi u objašnjenju Twittera, oznake na profilima povezanim sa državom obezbjeđuju dodatni kontekst o tim profilima koje kontrolišu određeni predstavnici vlada, kao i medijske institucije povezane sa državom, ali i pojedinci koji su bliski sa ovom vrstom entiteta, piše Danas.rs

– Oznake se pojavljuju na stranicama važnih Twitter profila i na tvitovima koje šalju i dijele ovi profili. Oznake sadrže informacije o državi sa kojom je profil povezan i informacije o tome da li sarađuju sa predstavnicima vlade ili medijima povezanim sa državom. Pored toga, ove oznake uključuju i male ikonice zastava koje signalizuju status profila kao vladinog profila ili medija povezanog sa državom – navodi na zvaničnom sajtu Twittera.

Kada se radi o profilima koji se koriste za lične svrhe i nemaju nikakvu ključnu ulogu na geopolitičkim ili zvaničnim vladinim komunikacijskim kanalima, tada se ne označavaju, dodaje se u objašnjenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79