U 13 saobraćajnih nezgoda stradale ulične svjetiljke

Šteta od uništavanja stubova i svjetiljki javne rasvjete u saobraćajnim nezgodama u Bijeljini procijenjena je na 7.500 KM u prošloj godini, navode iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

U 2019. godini u gradu se dogodilo 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su uništene ulične svjetiljke, a samo u jednoj sedmici u februaru dogodile su se dvije takve nezgode.

Nadležni kažu da je dio štete naplaćen od osiguravajućih kuća i uplaćen u budžet grada Bijeljina, a dio je u procesu naplate potraživanja.

Dio štete ostaće nenaplaćen u slučaju kada policiji nisu poznati počinioci saobraćajnih nezgoda u kojima su uništene ulične svjetiljke i ove popravke se finansiraju iz sredstava namijenjenih redovnom održavanju javne rasvjete u gradu, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79