U 27. godini preminula mlada porodilja: “Jučer je to bila Ajla, danas mogu biti ja”

Grupa građana Bara održala je jučer novi protest zbog smrti Ajle Šukurica Hot (27) koja je preminula 20. oktobra u kliničkom centru Crne Gore, u koji je prebačena nakon što je dva dana ranije operisana nakon porođaja u barskoj bolnici.

Okupljeni građani poslali su poruku da oni i porodica žele istinu i pravdu za Ajlu, a na istaknutim transparentima piše “Jučer je to bila Ajla, sjutra mogu biti ja”.

Građani Bara i članovi brojnih NVO ranije su zbog ovog slučaja protestovali na parkingu barske bolnice, kada su iznijeli primjedbe na rad Opće bolnice Bar.

Okupljeni su tada istakli transparente “Stop akušerskom nasilju”, “Ko je Ajla? Ajla je simbol promjene”, “Moj život nema cijenu! Stop korupciji u zdravstvu”, “I ja sam jedan/jedna od mnogih”, piše Pobjeda.me.

Grupa građana „I ja sam jedna od mnogih/Svi smo mi Ajla“ je najavila nastavak protesta i u Podgorici, ispred ministarstva zdravlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79