U 37. godini preminuo Anel Helać, predsjednik Skupštine Udruženja pomoć bolesnim ŽIVOT

Predsjednik Skupštine Udruženja pomoć bolesnim ŽIVOT Anel (Fikret) Halać preminuo je od posljedica teške bolesti u 37. godini života. 

– Anel Halać je bio prijatelj, čovjek i iskreni borac za dijalizne, transplantirane i sve ostale teže bolesnike sa hroničnim bolestima kao što su karcinom, lupus, multipla skleroza, srčani bolesnici, dijabetičari, psihički i i sve druge bolesti. Nije se žalio u toj borbi iako je i sam obolio vrlo mlad. Prvo je imao srčanih problema, pa dijaliza i to je sve pobjedio i transplantiro se, ali izgubio je bitku jer mu je bubreg ponova presto raditi.

Pomagao je svima nesebično ne štedeći sebe, dijelio i svoje terapije sa drugim pacijentima. Velika je ovo tuga i gubitak za njegove roditelje, suprugu, a i za nas njegove prijatelje. Udruženje pomoć bolesnim ŽIVOT njegovim odlaskom izgubilo je puno jer smo se zajedno u Udruženju borili godinama za bolje terapije i uvjete liječenja za sve teško oboljele u Federaciji BiH, a i šire jer naših članova ima i u entitetu Republici Srpskoj, pošto smo registrovani tako da možemo djelovati na cijeloj teritoriji naše drage BiH, kao i sarađivati sa stranim državama.

Zauvijek smo zahvalni što smo te imali i zauvijek tužni što smo te izgubili. Bio si tih, a pravio si velika djela za bolesne. Koraci koji su nam zapisani su se potrošili, ali sjećanje koje nosimo mi u sebi dok živimo i dok bude trajalo Udruženje neće se potrošiti. Allah da ti podari dženet bebo mala, kako kaže tvoja supruga Nela, navodi se u saopćenju Udruženja pomoć bolesnim ŽIVOT.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79