U 69. godini života napustio nas je čuveni glumac iz filma “Družina Pere Kvržice”

Čuveni pozorišni, televizijski i filmski glumac, koga su svi zavoljeli zbog lika malog Pere iz kultnog dečijeg filma “Družina Pere Kvržice”, Mladen Vasari, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini života u Zagrebu.

Tužnu vest objavila je na Fejsbuk stranici Gradskog pozorišta “Zorin dom” Karlovac.

“U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasari. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu, te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u poslednjoj režiji velikana Georgija Para “Dobri čovek Bažulek”.

Mirno putuj Vaske, nedostajaće tvoj zarazni osmeh, neverovatna energija i znanje. Počivao u miru”, stoji u Facebook objavi.

Vasari je rođen 9. maja 1954. godine u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. godine, a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Žaka Lekoka u Parizu.

Boraveći u inostranstvu, glumio je u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim pozorišnim trupama ostvarivši veći broj uloga u djelima Šekspira, Molijera, Servantesa i Aristofana.

Nastupao je na radiju, igrao u filmovima i TV serijama, te je predavao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. Glumio je takođe u više zagrebačkih pozorišta (Teatar &TD, Dramsko kazalište »Gavella«, Malo kazalište Trešnja, Komedija), na Dubrovačkim letnim igrama i na Splitskom letu, a posljednjih godina i u Teatru Ulysses.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79