U 96. godini preminuo Gojko Grbić, jedan od posljednjih partizana u BiH

Gojko Grbić, jedan od posljednjih nosilaca Partizanske spomenice 1941. godine koji je živio u Banjoj Luci, preminuo je prekjučer u 96. godini.

Kako su rekli iz banjalučkog SUBNOR-a ugasio se život još jednog hrabrog i odvažnog borca, velikog patriote i rodoljuba, borca za socijalnu pravdu i jednakost ljudi.

“Prestalo je da kuca plemenito srce Gojka, čovjeka koji je volio ljude i razumijevao njihove probleme i nedaće i koji im je svojski i nesebično pomagao u rješavanju njihovih pitanja”, saopćili su iz banjalučkog SUBNOR-a.

Naglasili su da je Gojko u narodnooslobodilačku borbu stupio 27. jula 1941. godine kao borac Treće krajiške narodnooslobodilačke udarne brigade.

“Sa Trećom, a kasnije sa Dvadesetom krajiškom narodnooslobodilačkom brigadom prošao je mnoga ratišta širom bivše Jugoslavije. U SKOJ je primljen je u novembru 1941. godine, a u KPJ 24. februara 1944. godine”, istakli su iz SUBNOR-a.

Dobitnik je više odlikovanja i društvenih priznanja. Gojko Grbić biće sahranjen 28. juna na groblju “Sveti Pantelija” u Banjoj Luci piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79