U akciji FUP-a u Stocu uhapšen A. Š. trgovac oružjem

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su trgovca oružjem A.Š. iz Stoca.

Naime, na osnovu naredbe Općinskog Suda u Čapljini izvršen je pretres stana na području općine Stolac koju koristi A.Š., a pronašli su i oduzeli tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, djelovi od oružja (udarne igle i cijevi), stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime A.Š. se sumnjiči da je tokom 2020. godine u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi dalje preprodaje.

Značajnu podršku prilikom ovo istrage pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79