U akciji “Golden” slobode lišeno šest osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine zajedno sa policijskim službenicima Ministrastva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska danas su u sklopu operativne akcije “Golden”, na području Bijeljine i Ugljevika realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na 14 lokacija i privremeno oduzeli dokumentaciju od jednog pravnog lica.

– Slobode je lišeno šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe i pranje novca, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz SIPA-e.

Dodaje se da će uhapšene osobe u toku dana biti sprovedene u službene prostorije, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

– Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina poslovne dokumentacije, laptopi, dva putnička motorna vozila kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – dodaje se u saopćenju iz SIPA-e.

Prethodno je saopšteno da je tokom rada po predmetu Državna agencija za istrage i zaštitu ostvarila dobru međunarodnu saradnju sa Tužilaštvom i policijom Savezne Republike Njemačke, EUROPOL-om i kancelarijom FBI pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79