U AKCIJI POLICIJE PRONAĐENI DROGA I ORUŽJE

Službenici MUP-a TK u akciji koji su realizirali u četvrtak na području općine Kalesija uhapsili su Z. B. (23), koji je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva TK.

U pretresu njegove kuće i pomoćnih objekata koje je koristio pronađeni su: jedna puška, dva pištolja, okvir za pušku, 17 komada municije kalibra 7,62 mm, veća količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, pvc folija u kojoj su se nalazile sjemenke koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, 122 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, drobilica, digitalna vaga, dva mobilna telefona i novac.

Z. B. je uhapšen i priveden u službene prostorije MUP-a TK radi kriminalističke obrade zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz čl. 371 stav 1. KZFBiH i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 1 KZFBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments