U akciji SIPA-e uhapšen je Nedim Čedić, vlasnik “Vatre”

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jučer ujutro s akcijom kojom se zbog utaje poreza pretresaju sarajevski restorani.

Potvrđeno nam je da je pretreseno na desetine elitnih objekata u centru grada i izuzeta određena dokumentacija, a sve po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva KS i Državne agencije za istrage i zaštitu, pripadnici SIPA-e slobode su lišili 12 osoba zbog krivičnih djela porezna utaja, zloupotreba položaja ili ovlasti i računarsko krivotvorenje”, navodi se u saopšenju.

U saopćenju se navodi da su većina vlasnici ugostiteljskih objekata u Sarajevu i odgovorne osobe koje su se bavile servisiranjem fiskalnih kasa.

Prema nezvaničnim informacijama lišeno je slobode dvanaest osoba, a izvršen je pretres i sarajevske “Vatre”, “Metropolisa”, restorana “Une”, “Kibe” “Luka”.

U akciji je uhapšen Nedim Čedić vlasnik sarajevskog lokala “Vatra”, saznaje Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79