U akciji “Štit 2022” slobode lišene četiri osobe, pronađena veća količina droge

U akciji kodnog naziva “Štit 2022”, pripadnici MUP-a SBK u saradnji sa tužilaštvom lišili su slobode četiri osobe i tokom pretresa pronađena je veća količina droge.

Slobode su lišeni H.Č. (34) iz Donjeg Vakufa, žena Đ.M. (34) iz Bugojna, V.F. (41) iz Kiseljaka i E.K. (26) iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi stanova, kuća i pratećih objekata u Kiseljaku, Vitezu, Bugojnu, Donjem Vakufu, Jajcu i Gornjem Vakufu-Uskoplju.

“Prilikom pretresa pronađene su znatne količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed, ecstazy i cannabis”, navode iz polcije.

Kako navode u samo jednom pretresu kuće vlasništvo H.Č. na području Donjeg Vakufa pronađeno je oko pola kilograma materije za koju se sumnja da je speed.

Takođe, pronađeni su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela i koji će se koristiti u procesu dokazivanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79