U Albaniji Dan žalosti zbog žrtava zemljotresa u Turkiye

U Albaniji je Dan žalosti zbog žrtava razornih zemljotresa koji su prošle sedmice pogodili jug Turkiye, a zastave na svim institucijama spuštene su na pola koplja, javlja Anadolija.

Vlada Albanije odlučila je da ponedjeljak, 13. februar, bude Dan nacionalne žalosti zbog žrtava razornog zemljotresa koji se dogodio na jugu Turkiye.

Premijer Albanije Edi Rama saopštio je prošle sedmice da je Vlada to učinila u znak solidarnosti s prijateljskom Turkiye.

“Vlada Albanije odlučila je da ponedjeljak, 13. februar, bude Dan nacionalne žalosti u znak bola i molitve za žrtve velike tragedije zemljotresa na tursko-sirijskoj granici, kao i u znak solidarnosti s prijateljskom Turkiye, koja je bila uz nas kada je slična katastrofa ne tako davno pogodila Albaniju”, napisao je Rama, misleći na zemljotres koji je 2019. godine pogodio njegovu zemlju.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara su pogodila južne dijelove Turkiye s epicentrom u Kahramanmarasu. Prema posljednjim zvaničnim podacima u Turkiye je poginulo najmanje 29.605 osoba, a u Siriji 3.574.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79