U automobilu pronađen preparirani medvjed

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod pretragom vozila na području graničnig prijelata Slavonski Brod i luka Slavonski Brod pronašli su sakrivenog prepariranog smeđeg medvjeda i lobanju smeđeg medvjeda, piše Index.hr.

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod 15.1 2022. izvršili su pretragu vozila koji je prelazio preko graničnog prijelaza Slavonski Brod.

“Tom prilikom pronađena je roba sakrivena u prtljažniku i u kabini vozila, koja je predmet zabrana ili ograničenja, a radilo se o CITES konvencijom zaštićenoj divljoj vrsti ili njenim dijelovima koja nije bila prijavljena carinskim službenicima”, navodi Carinska uprava.

Pretragom vozila je pronađen jedan preparirani smeđi medvjed i jedna lubanja smeđeg medvjeda. Protiv osumnjičenog podnesen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 18 hiljada kuna. (4654 KM)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79