(VIDEO) U bananama pronađeno 2,6 tona kokaina visoke čistoće, bio namijenjen balkanskom kartelu

Kolumbijska policija pronašla je 2,6 tona kokaina u tovaru banana, a policija sumnja da je droga bila namijenjena balkanskom narko-kartelu.

Prema izvorima iz policije, prva akcija i zaplijena droge dogodila se tokom pregleda teretnih kontejnera u lučkom gradiću Santa Marta u kojima su bile banane, a koji su trebali da budu prevezeni u Holandiju.

Nakon preliminarnih hemijskih analiza, utvrđeno je da se u teretu nalazio kokain-hidroklorid neto težine 2.397 kilograma.

U drugoj policijskoj akciji u luci, pregledom tereta banana koji je kao krajnje odredište imao luku Antverpen u Belgiji, otkriveno je i zaplijenjeno još 196 kilograma kokaina.

Kompanija koja je zadužila pošiljku sa sakrivenim kokainom sarađivala je sa policijom i pružila pomoć kako bi se utvrdilo ko je mogao da ubaci kokain u pošiljku.

Policija ne isključuje mogućnost da je ova pošiljka kokaina visoke čistoće bila namijenjena takozvanom balkanskom kartelu, prenosi portal “El Tiempo”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79