U Banjaluci otkriven spomenik kralju Tvrtku I Kotromaniću: Stanivuković kaže da je on srpski

U Banjaluci otkriven spomenik kralju Tvrtku I Kotromaniću: Stanivuković kaže da je on srpski


Spomenik srednjovjekovnom kralju Tvrtku Prvom Kotromaniću otkriven je večeras u Banjoj Luci. Spomenik se nalazi na novouređenenom prostor u okviru najveće kružne raskrsnice u blizini tvrđave Kastel.

Osim monumenta visine preko deset metara, ovaj jedinstveni ambijent krasi bogata hortikultura, ali i najduža fontana sa osam kaskada koje simbolizuju slapove na rijeci Vrbas.

Svečanom otkrivanju spomenika prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je Banja Luka dobila još jedan novi simbol i još jednu svoju novu razglednicu, objavila je Gradska uprava.

“Otvorili smo park i otkrili spomenik srpskom vladaru Stefanu Tvrtku I Kotromaniću! 💫Banja Luka je večeras zasijala u punom sjaju svoje ljepote i istorije!
Večeras smo dobili novi park i trg, ali i sačuvali važan dio naše istorije.

Dok neki pokušavaju da prisvoje našu istoriju i govore da je Tvrtko bio nešto drugo, mi znamo i branimo istinu – Tvrtko je bio srpski vladar krunisan u Mileševi po obredu Nemanjića i ponosno nosio titulu kralja Srba, Bosne, Primorja i zapadnih zemalja.

Ovaj park će trajno svjedočiti upravo o tome, ali i vijekovima krasiti naš grad. Banja Luka je večeras dobila novi simbol i novu razglednicu!✨” – kaže Stanivuković

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija