U Banjoj Luci lišen slobode Mostarac osumnjičen za krađe u vrijednosti 100.000 KM

Banjalučka policija je u akciju kodnog naziva “Sover” lišila slobode Zorana P. (39) iz Mostara, osumnjičenog da je na području Banje Luke počinio brojne krađe, ukupne štete 100.000 KM, a za kojim je bilo aktivno pet potjernica iz Mostara i Širokog Brijega.

Prilikom hapšenja osumnjičeni je pružao otpor, pa se sumnjiči i za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Pretresom stana koji je koristio u Banjoj Luci pronađeni su i oduzeti brojni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – novac u različitim apoenima i valutama ukupne vrijednosti 2.230 KM, pet skupocjenih ručnih satova, kokain, heroin, tablete, patike i garderoba.

– U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni na području grada Banja Luka, u vremenu od 2020. godine do 6. juna 2022. godine, izvršio devet krivičnih djela teška krađa, kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 100.000 КM – saopćeno je iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79