U beogradskoj “Areni” smješteno 413 pacijenata

Iako se broj novooboljelih od koronavirusa u Srbiji polako smanjuje, broj preminulih je i dalje visok kao i broj hospitaliziranih.

U ovom trenutku u bolnicama u Srbiji se liječi 9.700 pacijenata oboljelih od kovid-19 a u privremenoj kovid bolnici u beogradskoj “Areni” trenutno je 413 pacijenata sa težom kliničkom slikom, kazao je za RTS doktor Predrag Bogdanović.

Privremena kvovid bolnica u “Areni” po drugi put je otvorena 25. oktobra i od tada je kroz nju prošlo 2.080 pacijenata.

– Kroz “Arenu” je prošlo 2.080 pacijenata a trenutno ih je 413. Statistički podaci pokazuju da je veći broj otpusta od prijema ali nema mjesta opuštanju.

Pacijenti koji su ostali su sa težom kliničkom slikom i nerijetko na liječenju ostaju i po mjesec. Svih 350 mjesta na kisiku su popunjena.

Imamo i mlađe pacijente sa težom kliničkom slikom a stariji se uz pridružene bolesti teže i duže oporavljaju – kaže doktor Bogdanović.

U privremenoj kovid bolnici u beogradskoj “Areni” svakodnevno se uradi oko 150 laboratorijskih analiza a rengenskih snimaka od 50 do 100. Danonoćno se radi, a tako će biti i u vrijeme praznika, navodi RTS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79