U Beogradu i Banjoj Luci ispisani grafiti prijetnji bivšem predsjedniku Srbije Borisu Tadiću

Povodom prijetnji lideru Socijaldemokratske stranke Borisu Tadiću, koje su se pojavile na grafitima u Beogradu i naljepnicama u Banjoj Luci, oglasio se dio opozicionih partija, koje su od nadležnih zatražile hitnu istragu.

Pretpostavlja se da prijetnje imaju veze s presudom Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, gdje mu je potvrđena doživotna kazna zatvora.

Na grafitima koji su ispisani na Dorćolu piše “Smrt Borisu Tadiću”, a u Banjoj Luci “Umri majci…”.

Stranka slobode i pravde u saopštenju navodi da najoštrije osuđuje kampanju koja “poziva na ubistvo Borisa Tadića, bivšeg predsjednika Srbije”, prenosi Blic.

Demokratska stranka navodi da traži hitnu istragu povodom grafita mržnje i prijetnji Tadić, ističući da su policija i istražni organi dužni da u najkraćem roku otkriju ko je i s kojim motivom ispisivao poruke po centru Beograda.

Pokret slobodnih građana uz osudu prijetnji i poruka mržnje upućenih na račun bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, zahtijeva od aktuelnog predsjednika Aleksandra Vučića da javno, jasno i nedvosmisleno stane u zaštitu svog prethodnika. Kako navode, Tadić je danas meta napada zbog ispunjavanja obaveza koje se tiču saradnje Srbije s krivičnim mehanizmom u Hagu u vrijeme njegovog predsjedničkog mandata.

Kako prenose mediji, grafiti u Beogradu su u međuvremenu prekrečeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79