U Beogradu spremaju dva velika koncerta, besplatno za vakcinisane

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da u Beogradu za juni pripremaju dva velika koncerta domaćih poznatih zvijezda, gdje će besplatne karte moći da dobiju oni koji su vakcinisani.

“Na taj način želimo zahvaliti ljudima koji su se revakcinisali i to nije nikakva diskriminacija”, istakao je Vesić.

Vesić je za televiziju Pink rekao da se grad priprema za vrijeme kada će turisti početi ponovo da dolaze i da je razgovarano o tome da se izdaju certifikati za hotele, gdje se poštuju sve mjere i gdje su svi zaposleni vakcinisani.

On je naveo da će Grad Beograd na narednoj sjednici Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona tražiti da se otvore ugostiteljski objekti i tržni centri, ali u kontrolisanim uslovima, uz striktno poštovanje mjera i nastavak vakcinacije.

“Ne postoji dilema, zdravlje ili posao, moramo da nađemo način da se sačuvaju radna mjesta i zdravlje ljudi. Ovo nije samo zdravstvena, nego i društvena i ekonomska kriza. Moj posao je da sačuvam radna mjesta, ali razumijem ljekare koji se na prvoj liniji fronta bore za zdravlje stanovništva”, rekao je Vesić.

On je napomenuo da su do sada u Beogradu vakcinisana 411.434 građanina, odnosno 29,23 posto ukupne punoljetne populacije, a revakcinisano je njih 237.479, odnosno 18,29 posto.

“Očekujem da ćemo do 1. aprila sigurno preći broj od 500.000 vakcinisanih i 300.000 revakcinisanih, što je zaista veliki uspjeh”, istakao je Vesić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79