U bh. gradu 20 porodica dobilo ključeve, gradi se dodanih 79 stambenih jedinica

Kroz realizaciju državnog projekta za stambeno zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini završena je izgradnja višestambenog objekta u općini Kalesija.

Projekat izgradnje stambenih jedinica za neprofitno socijalno stanovanje podržan je od Razvojne banke Vijeća Europe, donatora/kreditora i domaćih institucija.

Stambena zgrada sa 20 stambenih jedinica izgrađena je i predata korisnicima iz socijalnih kategorija i porodica raseljenih u općini Kalesija. Implementator projekta RSP u Federaciji BiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Današnjem uručenju ugovora odabranim korisnicima prisustvovali su predstavnici donatora, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Kalesija Sead Džafić.

“Danas predajemo ključeve stanova za 20 porodica. To predstavlja veliku radost za nas, a posebno za porodice koje su od danas riješile stambeno pitanje. Kalesija je primila veliki broj raseljenih osoba iz susjednih općina Podrinja i doline Spreče, na čemu smo također zahvalni. Uz dobru saradnju sa lokalnom zajednicom došli smo do zajedničkog cilja”, ističe ministar Ramić.

Gradi se dodanih 79 stambenih jedinica.

“U toku je izgradnja dodatnih 79 stambenih jedinica istog tipa stanovanja i vjerujemo da će useljenje biti u bliskoj budućnosti. Iza nas je predan i posvećen red, ali to se sve zaboravi kada dođete do konačnog cilja koji “na kraju dana” poluči rezultat da će u Kalesiji trajno biti zbrinuto oko 100 porodica”, zaključuje Ramić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79