U BiH blokirana 99.433 računa poslovnih subjekata: Pogledajte spisak!

U odnosu na prošli izvještaj, broj blokiranih računa poslovnih subjekata povećan je za 801, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun za 113

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su u BiH početkom septembra bila blokirana 99.433 računa poslovnih subjekata te da 53.879 firmi ima blokiran bar jedan račun.

U odnosu na prošli izvještaj, broj blokiranih računa poslovnih subjekata povećan je za 801, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun za 113.

U novom izvještaju, koji sadrži 3.994 stranice, pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun piše Depo.

Spisak blokiranih firmi pogledajte ovdje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79