U BiH će se održati još jedna sjednica Doma naroda zbog nabavke vakcine!

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić sazvao je 7. hitnu sjednicu Doma naroda za utorak, 2. mart 2021. godine, sa početkom u 12 sati.

Sjednica je zakazana na zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama po hitnom postupku od 26. 2. 2021. godine.

Također tačka dnevnog reda bit će i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku, u skladu s članom.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su danas dopune Zakona o javnim nabavkama i Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku, po zahtjevu poslanika iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA).

Predložene izmjene bi trebale stvoriti zakonski okvir koji omogućava direktnu nabavku vakcina protiv koronavirusa od proizvođača.

  Iz političke u najveću ekonomsku krizu: Nakon gašenja Aluminija pandemija ugasila turizam

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79