U BiH danas nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su lokalno registrovani u sjevernim područjima i na krajnjem jugu i jugoistoku zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan-sedlo 12, Bugojno, Grude i Sarajevo 16, Bihać 18, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 19, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Trebinje 20, Široki Brijeg 21, Mostar 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937Pa, za 6hPa je manji od normalnog i opada.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra.

Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Pljuskovi i grmljavina se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.
Službenici Policijske uprave Mostar uradili su očevid na mjestu nezgode te će naknadnim istražnim radnjama biti utvrđen uzrok iste.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79