U BiH najviše posla za dostavljače i vozače

U Bosni i Hercegovini je nezaposlenost u februaru 2021. bila veća za skoro dva posto u odnosu na isti mjesec godinu dana ranije usljed smanjene ekonomske aktivnosti zbog pandemije, prema podacima Agencije za rad i zapošljavanje.

Ipak, neka zanimanja su tokom godine korona krize “procvjetala”.

Tako su najtraženija zanimanja u BiH postali dostavljači, vozači, radnici u proizvodnji i programeri, ali i zanatlije, navodi se u prilogu BHRT.

Tokom prošle godine, firme koje se bave isporukama pošiljki u BiH uglavnom su poslovale pozitivno.

Povećana potreba za podrškom korisnicima putem telefona i interneta izmijenila je tržište rada, pa su neki poslovi prešli u online sferu.

Povećanje broja zaposlenih u junu 2020. godine u odnosu na prosjek 2019. godine zabilježen je u djelatnosti informacija i komunikacija i to za 3,2 posto, što potvrđuje podatke o ubrzanoj digitalizaciji poslovnih procesa u skoro svim oblastima i povećanoj potražnji za informatičkim uslugama, zaključuje BHRT.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79