U BiH se neće raditi na dan hrvatskih izbora

Lider HDZ-a BiH, Dragan Čović, dao je najave i poruke na današnjem 20. Općem saboru HDZ-a. Istakao je da će srijeda, 17. aprila, biti neradni dan u Bosni i Hercegovini, paralelno sa izborima koji će se održati u Hrvatskoj.

“Poruka svima koji su možda sumnjali da će se aktivnosti izbora u BiH održati 16. i 17. aprila je jasna. Biće neradni dan kako bismo omogućili slobodno izjašnjavanje naših građana”, rekao je Čović.

Dodao je da je prvobitno bila planirana i drugačija aktivnost, otvaranje sajma privrede u Mostaru 16. aprila, ali da će se to sada prilagoditi novonastaloj situaciji.

Čović je istakao važnost zajedništva i jasnu podršku hrvatskom narodu u BiH, naglašavajući da nema mjesta podjelama i dodvoravanju.

Također, zahvalio je hrvatskom premijeru na podršci u vezi otvaranja pregovora sa EU, ističući da je ta podrška bila ključna za ostvarenje ciljeva Bosne i Hercegovine.

Čović se i ovom prilikom zahvalio hrvatskom premijeru i lideru HDZ na pomoći BiH u vezi otvaranja pregovora sa EU.

“Da ne bi tebe ne bismo mi predali članstvo za kandidatski status, niti bi otvorili pregovore”, kazao je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79