U BiH stiže meteorološki ekstrem: Temperatura iznad 40 stepeni!

Kako je navedeno iz Federalnog hidrometeorološkog štaba, topao zrak s juga pristizat će tokom sedmice tako da će temperature zraka dostizati i više od 40 stepeni.

U drugom dijelu sedmice, uz jači razvoj oblaka, mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi na zapadu i sjeveru Bosne i Hercegovine.

Jutarnje temperature na sjeveru varirat će od 13 do 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Maksimalne dnevne temperature u sjevernim dijelovima između 30 i 36, u Hercegovini do 41 stepen.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima, naredne sedmice (od 3. do 10. avgusta) na prostoru BiH atmosfera neće biti potpuno stabilna. Tokom dana, uz duže sunčane periode, mogući su i kraći lokalni pljuskovi, praćeni grmljavinom. Više sunčanih sati očekuje se na jugu zemlje. Maksimalne temperature znatno niže u odnosu na prethodnu sedmicu.

Minimalne temperature varirat će između 13 i 18 u sjevernijim dijelovima, do 22 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 25 i 30 na sjeveru, do 33 stepena na jugu Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79