U BiH stiže novi snijeg, lokalni pljuskovi mogući u cijeloj zemlji

Jutarnja temperatura kretat će se od jedan do šest, na planinama od minus tri, a najviša dnevna od četiri do 10, na sjeveru oko 12 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u višim predjelima na istoku. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se do 12 stepeni.

Ujutro i prije podne će biti umjereno do pretežno oblačno, a na jugu se očekuje slaba kiša.

Tokom dana očekuju se slabe padavine – u nižim krajevima kiša, a u višim predjelima na istoku i na planinama susnježica ili snijeg.

Puhat će slab do umjeren vjetar, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura kretat će se od jedan do šest, na planinama od minus tri, a najviša dnevna od četiri do 10, na sjeveru oko 12 stepeni.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će padati slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su mogući povremeni slabi pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U utorak se u Bosni i Hercegovini također pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79