U BiH uhapšen član grupe Velje Nevolje

U BiH uhapšen član grupe Velje Nevolje


Aleksandar Bugarski (28), koji se povezuje s kriminalnim grupama u Srbiji, uhapšen je u utorak u Banjoj Luci. Sa njim je uhapšena i djevojka S. Ć. iz Bosanskog Broda.

Bugarski je boravio u Banjoj Luci oko tri mjeseca i koristio je lažni identitet pod imenom Dimitrije Mikarić. Policija je primijetila ovu osobu u iznajmljenom stanu u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića i riješila je provjeriti identitet.

Kada je policija zaustavila taksi vozilo u kojem su bili Bugarski i djevojka, on je pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhapšen nakon kraće potjere. Kod njega je pronađena lažna lična karta na ime Dimitrije Mikarić, koja je kasnije identificirana kao falsifikat. Također, pronađeno je oko 12 grama marihuane kod njega.

Bugarski se dovodi u vezu s otmicom koju je izveo zajedno s još nekoliko osoba, a osoba koju su oteli navodno nikada nije pronađena.

Portparolka PU Banja Luka, Danijela Mučibabić, izjavila je da je A. B. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i “falsifikovanje isprave”. Nakon kriminalističke obrade, Bugarski će biti predat Terenskom centru za strance u Banjoj Luci radi daljnjih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija