U BiH zaplijenjen arsenal oružja i eksploziva, uhapšene tri osobe

Policajci MUP-a RS, 3. septembra su uhapsili osobu inicijala M.G. iz Bosanske Gradiške zbog sumnje da je počinio krivična djela “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija” i “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

Naime, kako kažu iz PU Gradiška, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići, pored Bosanske Gradiške, nalazi određena količina vojnog naoružanja i municije.

“Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, policijski službenici su utvrdili da je navedena lokacija vlasništvo osobe inicijala M.G, gdje su pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navode iz PU Gradiška.

Dodaju da je pretres izvršen i na tri lokacije koje koristi uhapšeni M.G. kojom prilikom je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju opojne droge.

“U nastavku aktivnosti policijskih službenika, u protekla tri dana slobode su lišena još dvije osobe inicijala D.R. i V.U. obojica iz Gradiške zbog istog krivičnog djela. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste navedene osobe, kojom prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge (saksije, sredstva za prihranu, specijalne lampe, oko 140 klijalih sjemenki i drugo)”, ističu iz PU Gradiška.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79