U Bijeljini jeftiniji vrtić, prevoz, olakšice i za taksiste

29.11.2019., Zagreb - Nakon strajka ucitelja danas su se ucenici vratili u skolske klupe. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pozitive vijesti stižu iz Bijeljine. Odbornici gradske skupštine podržali su više odluka koje predviđaju jeftiniji vrtić, subvenciju prevoza i olakšice za taksiste. Ovo su prvi koraci u ublažavanju poslјedica pandemije.

Cijena javnog vrtića u Bijeljini ubuduće će biti smanjena za 8 posto. Iako je i nakon smanjenja, cijena vrtića u ovom gradu među najvišima u Republici Srpskoj, roditelje je ova vijest obradovala, posebno u jeku pandemije.

Anketa roditelja

„Sve je poskupjelo tako da bi svaki popust dobrodošao, pogotovo onima sa više djece, značajna je razlika“.

„Samo ona trenutno ide, ostalo su školarci, tako da kažem bilo kakva vrsta popusta je značajna i dobro će doći.“

Odlukom Skupštine, Grad Bijeljina podržaće i privrednike.

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina

„Da se ne koriste stavke koje su u budžetu nego jednostavno da se daju neke olakšice, formalne administrativne za ljude koji su ugroženi u uslovima pandemije“.

LjUBIŠA PETROVIĆ, gradonačelnik Bijeljine

„Cijena nije smanjivana od 2014. a bilo je prostora i mi želimo te stvari da mijenjamo“.

Olakšicama se u narednom periodu mogu nadati i bijeljinski taksisti. Komunalne takse sa 300 smanjene su na 200 maraka. Imajući u vidu da je posao u proteklih godinu smanjen za 50 posto, 120 taksista u Bijeljini smatra da je olakšica stigla u pravi čas.

MOMO VUKOVIĆ, predsjednik Udruženja “Crveni taksi” Bijeljina

„To je na godišnjem nivou 240 maraka, sada je 120 nama je svaka pomoć dobrodošla“.

Na sjednici gradskog parlamenta u Bijeljini donijeta je i odluka o subvencionisanju prevoza za učenike osnovnih i srednjih škola, a već na narednoj sjednici razmatraće se mogućnosti za subvenciju i podršku privatnim vrtićima i klubovima za djecu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79