U blizini Bijele kuće 20.000 crnih stolica kao sjećanje na umrle od koronavirusa

Iako je priča svakog govornika bila različita, njihova je poruka bila ista: pandemija još uvijek nije gotova, a nacionalna strategija s kohezivnim vodstvom jedini je način da se spriječi novih 200.000 smrtnih slučajeva

U parku Ellipse nedaleko od Bijele kuće proteklog vikenda je bilo postavljeno 20.000 praznih crnih stolica, od kojih svaka predstavlja 10 ljudi u Sjedinjenim Državama koji su umrli od covid-19.

Broj američkih smrtnih slučajeva od koronavirusa prošlog je mjeseca dostigao 200.000, a mreža Covid Survivors for Change, čiji je cilj pomoći onima koji su pogođeni virusom da lociraju grupe za podršku i druge resurse, proglasila je nedjelju nacionalnim danom sjećanja, prenosi Washington Post.

Mreža je regrutirala lokalne volontere da postave instalaciju. Stolice su počeli uklanjati nakon događaja u nedjelju.

Oni koji su govorili iznijeli su bezbroj načina na koje je pandemija potresla živote ljudi. Učiteljica iz Virginije koja se brinula za zdravlje svojih učenika. Crni poduzetnik koji se bori da se snađe. Sestra u hitnoj pomoći koja je hospitalizirana s virusom i izgubila brata zbog covid-19, bili su neki od učesnika.

Iako je priča svakog govornika bila različita, njihova je poruka bila ista: pandemija još uvijek nije gotova, a nacionalna strategija s kohezivnim vodstvom jedini je način da se spriječi novih 200.000 smrtnih slučajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79