U Bosanskom Grahovu sedam puta više umrlih nego rođenih tokom prošle godine

Negativna demografska kretanja nastavljena su i tokom 2019. godine u Livanjskom kantonu, gdje se broj stanovnika smanjuje iz godine u godinu.

Najteža situacija je u Bosanskom Grahovu čije su ulice puste jer iz ove općine masovno odlaze cijele porodice, dok je broj umrlih nekoliko puta veći od broja rođenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Livanjskog kantona, prethodne godine u Bosanskom Grahovu umrlo je 29 stanovnika, dok su u matičnu knjigu rođenih upisane samo četiri bebe.

Najgora je bila 2018.
Stopa prirodnog priraštaja u Bosanskom Grahovu je bila negativna i 2018. godine, i iznosila je -14,9 što je čini najlošijom u Livanjskom kantonu prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79