U Bosni i Hercegovini ne zna niko montirati binu i koncertnu opremu?

Ispred Vječne vatre u Sarajevu počelo je postavljanje bine na kojoj se očekuje nastup Hajrudina Varešanovića, poznatijeg kao Hari Mata Hari, koji će Sarajlije i goste novogodišnjeg dočeka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uvesti u Novu 2019. godinu.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Turističke zajednice KS.

Iako svi oni finansiraju doček Nove godine, sve je to plaćeno novcem građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a da novac građana ne može ostati u Sarajevu i BiH, pobrinuli su se organizatori.

Naime, kako su nam javili ogorčeni građani, montiranje bine ispred Vječne vatre radi firma “MegaTON production” iz Srbije.

“Finansiranje dočeka Nove godine se plaća iz budžeta Kantona Sarajevo, koji pune porezni obveznici, dakle našim parama se sve ovo plaća, a naše pare ne mogu ostati u Sarajevu i BiH”, rekao nam je jedan Sarajlija.

Firma MegaTON production je preduzeće za trgovinu i muzičko-scencke djelatnosti sa sjedištem u Beogradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79