U Bratuncu napadnut restoran kojeg drži Bošnjak, ministar Hurtić osudio napad

U Bratuncu napadnut restoran kojeg drži Bošnjak, ministar Hurtić osudio napad


Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je posjetio jedini bošnjački restoran u Bratuncu, koji je u posljednje vrijeme bio meta napada.

Ova posjeta je znak podrške vlasnicima restorana i bošnjačkoj zajednici u ovom gradu, koja se suočava s rastućim izazovima, navedeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Tokom posjete Hurtić se sastao s vlasnikom restorana kako bi iz prve ruke saznao više o incidentima koji su se dogodili i posljedicama koje su ti napadi imali na poslovanje i sigurnost. Ministar je osudio ove napade kao neprihvatljive i izrazio odlučnost da se svi oblici nasilja i diskriminacije moraju energično suzbiti, istaknuto je.

“Posjeta ovom restoranu je važan čin solidarnosti s bošnjačkom zajednicom u Bratuncu. Nasilje i zastrašivanje ne smiju biti tolerisani. Naša je dužnost da zaštitimo sve građane, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, i osiguramo da se svi osjećaju sigurno u svojim zajednicama,” rekao je Hurtić u čijem društvu je bio i načelnik Opštine Bratunac Lazar Prodanović.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine će, prema riječima Hurtića, nastaviti raditi na poboljšanju sigurnosne situacije i na jačanju mjera koje će spriječiti slične incidente u budućnosti. U tom smislu, ministar je najavio intenzivniju saradnju s lokalnim vlastima i policijom kako bi se osigurala sigurnost svih građana.

Vlasnik restorana zahvalio je ministru Hurtiću na podršci i izrazio nadu da će ovakvi incidenti biti ozbiljno shvaćeni od strane nadležnih institucija, kako bi se osigurala zaštita ne samo njegovog poslovanja već i cijele zajednice.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija