U Brčkom se ukidaju sva ograničenja u radnom vremenu ugostiteljskih objekata

U Brčkom je u posljednja 24 sata registriran jedan slučaj zaraze koronavirusom, trenutno je 88 aktivnih slučajeva, a u brčanskoj bolnici je na kovid odjelu smješteno osam pacijenata

Nakon analize trenutne epidemiološke situacije, Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta donio je u ponedjeljak naredbu kojom se ukidaju sva ograničenja u radnom vremenu ugostiteljskih i drugih objekata na prostoru Distrikta.

Današnjom naredbom dozvoljeno je okupljanje stanovništva na otvorenom uz poštovanje epidemioloških mjera koje su ranije propisane, navodi se u priopćenju Vlade Brčko distrikta.

Stožer za zaštitu i spašavanje u narednom razdoblju pratit će epidemiološku situaciju te donositi naredbe u skladu sa stanjem na terenu.

U Brčkom je u posljednja 24 sata registriran jedan slučaj zaraze koronavirusom, trenutno je 88 aktivnih slučajeva, a u brčanskoj bolnici je na kovid odjelu smješteno osam pacijenata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79