U Brezi uhapšen muškarac koji je uzeo 15 hiljada KM obećavajući pogodnosti kod zatvorskih kazni

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su muškarca inicijala K. Ž. (1971.) iz Vareša zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

On se sumnjiči da je od početka 2019. do 17. oktobra ove godine, od osobe osuđene na jednogodišnju kaznu zatvora zbog saobraćajne nesreće sa smrtnom poslijedicom, u više navrata zahtijevao novac, da bi spriječio njegov odlazak u zatvor.

Iz FUP-a su kazali kako on u više navrata od osuđenika uzeo ukupno 15.000 KM. Govorio mu je da ima veze u sudu te da će mu osigurati blažu kaznu, a nakon pravosnažne presude mu je obećavao pogodnost u smislu izdržavanja zatvorske kazne u kućnom zatvoru odnosno uz korištenje elektronske narukvice.

“U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici federalne uprave policije su izvršili hapšenje na području Breze, nakon što je realizovana primomredaja djela ugovorenog novca. Nakon toga, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres vozila i kuće na području Vareša koje koristi osumnjičeni”, navode oni.

U pretresu je pronađen novac, te oružje, municija i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Uhapšeni će danas, nakon završene krim-obarde biti predat u nadležnost Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79