U Bužimu počela gradnja Trga Alija Izetbegović vrijednog 380.000 KM

U Bužimu je danas počela gradnja Trga Alija Izetbegović. Projekat ovog trga je predstavljen prošle godine na manifetaciji “Slobodarski dani viteškog grada Bužima”.

Iz ove lokalne zajednice je poručeno da je riječ o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u posljednjih deset godina.

Kako je saopćeno, na predstavljanju projekta je prisustvovao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović koji je tom prilikom podsjetio na lik i djelo prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Naglašeno je da će se trg nalaziti “u srcu čaršije”.

“Riječ je o jednom velikom i značajnom projektu kojim ćemo građanima Bužima osigurati da uživaju u moderno uređenom trgu sa svim popratnim sadržajima, u potpunosti opremljen komunalnom infrastrukturom i prilazima, te estetski ga i funkcionalno oblikovati kako bi postao oaza okupljanja građana Općine Bužim i svih onih koji dolaze u naš viteški grad Bužim”, kazao je načelnik Mersudin Nanić.

Vrijednost projekta je skoro 380.000 KM, a njegovu gradnju će najvećim dijelom finansirati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Dio novca je osigurala i Općina.

Rekonstruisat će se i kružni tok koji se naslanja uz trg. Za tu namjenu je izdvojeno 1,3 miliona KM, a taj novac je osiguralo preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine., saopćeno je iz Općine Bužim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79