U čast preminulom drugu, prijatelji priredili mural u Sarajevu

U sarajevskom naselju Dobrinja u toku su radovi na muralu u čast preminulom srednjoškolcu Arijanu Stanišiću Arčiju.

Njegovi prijatelji odlučili su da na dan njegovog rođendana 11. maja, mural bude u potpunosti završen.

Kako su za Radiosarajevo.ba kazali njegovi prijatelji koji nisu željeli reći svoje ime, ovo je simbolično odavanje počasti, jer je Arči i sam bio umjetnik koji je crtao grafite. Pohađao je Školu primijenjenih umjetnosti.

“Ovo je mural za našeg preminulog druga Arijana Stanišića. Mi smo odlučili, jer je on živio na Dobrinji da mural bude u ovom naselju, baš na 11. maj, na njegov rođendan”, kazao je Arčijev prijatelj.

Podsjećamo, Arijan Stanišić Arči, sarajevski srednjoškolac preminuo je u novembru 2018. godine.

Arijan je preminuo usljed alergijskog šoka, nakon korištenja suplementa na treningu. Za njega je kobno bilo uzimanje proteina koji sadrži aminokiseline na bazi mlijeka, a s obzirom na to da je bio alergičan na mlijeko, protein je izazvao alergijsku reakciju. Uprkos brzoj reakciji Hitne pomoći i naporima medicinskog osoblja, Arijan je preminuo, piše RadioSarajevo.

Na njegovom ispraćaju prisustvovali su brojni prijatelji, navijači, koji nisu krili tugu i šok. Tih dana, na utakmici FK Željezničara protiv Širokog Brijega, od Arijana su se oprostili njegovi Manijaci s obzirom na to da je bio veliki navijač Plavih s Grbavice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79