U čemu je problem: Neprestano čekanje na medicinske preglede

Problemi u zdravstvenom sektoru ne jenjavaju, a pacijenti svakodnevno se suočavaju s dugim čekanjem na preglede, što je dovelo do porasta broja žalbi. Nedostatak medicinskog osoblja, koji sve češće odlazi u inostranstvo, i zastarjela oprema samo su neki od izazova s kojima se suočava zdravstveni sistem.

Klinika za radiologiju u glavnom gradu suočava se s alarmantnom situacijom, jer čak 8900 ljudi čeka na pregled. Situacija u domovima zdravlja je nešto bolja, ali i dalje zabrinjavajuća.

Jedan od građana za N1 televiziju istakao je svoje dugogodišnje iskustvo s lokalnim zdravstvenim ustanovama, naglašavajući da nikada nije imao problema ni s doktorima ni s medicinskim osobljem. Međutim, uporedio je svoje iskustvo s onim koje je imao u drugim gradovima, ističući da su tamošnji zdravstveni radnici bili neodgovorniji.

Sarajka je podijelila svoje iskustvo čekanja na pregled, navodeći da je čekala čak 11 sati zbog hitnog slučaja.

Nedostatak adekvatne medicinske brige izaziva ozbiljne frustracije među građanima, što se ogleda u porastu broja žalbi upućenih zdravstvenim ustanovama.

Ovaj problem zahtijeva hitno djelovanje i sistematske promjene kako bi se osiguralo pružanje adekvatne zdravstvene zaštite svim građanima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79