U centru Sarajeva dobermani brutalno izgrizli ženu

Danas su oko 18 sati u ulici Kulovića na broju 11 dva psa pasmine doberman napale ženu ispred haustora zgrade i brutalno je izgrizli nanijevši joj tjelesne povrede. Napominjemo da su fotografije izrazito uznemirujuće.

Psi su napali ženu bez ikakvog povoda.

“Prolazio sam automobilom i vidio kako psi grizu jednu gospođu. Prolaznici su samo posmatrali šta se dešava. Istrčao sam i počeo ih udarati nogama u glavu nakon čegu su je pustili”, ispričao je svjedok za Klix.

Povrijeđena žena prebačena je na ukazivanje ljekarske pomoći nakon čega će biti poznat stepen povreda.

U Kulovićevu ulicu upućena je policijska patrola i vozilo Hitne pomoći, a identitet vlasnika pasa poznat je policijskim službenicima.

Informaciju su potvrdili i iz MUP-a Kantona Sarajevo, gdje su nam rekli da ovo nije jedini napad pasa koji se dogodio danas.

Naime, danas oko 16 sati u Ilijašu pas lutalica je napao dvoje djece koji su kasnije prevezeni na ukazivanje medicinske pomoći, a stepen povreda se još utvrđuje.

“Policajac koji je osiguravao mjesto upotrijebio je službeni pištolj i ubio psa lutalicu da spriječi novi napad”, kazali su iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79