U centru Tuzle transparent: Dok Fadil broji pare, Bisera jede hurme, narod umire! (FOTO)

U centru Tuzle, na južnoj magistrali, na jednom od najprometnijih mjesta okačen je transparent za kojeg je odgovornost preuzela grupa građana okupljenih oko Karton revolucije, javlja Crna Hronika.

U nastavku pročitajte njihovu objavu na Facebooku.

,,Dok Fadil broji pare, Bisera jede hurme, narod umire!❗

Kad su nam zabranili pravo na rad, šutjeli smo. Kad su nam zabranili pravo na egzistenciju, šutjeli smo. Kad su nam zabranili pravo na život…

U ime svakog poštenog građanina koji živi od svoga rada, u ime svake mlade osobe koja razmišlja o odlasku dok gleda svoje roditelje kako se bore ostavljajući svoje zdravlje da bi se mi mogli školovati, u ime svakog penzionera, radnika, profesora, u ime svih nas:

Nećemo da šutimo!

Lažne patriote, potpuno nesposobni i korumpirani funkcioneri, danas više nego ikada pokušavaju poniziti vlastiti narod. Dok naše porodice umiru zbog korumpiranog sistema oni se voze u skupocjenim autima, broje novac, nekretnine i ruše našu državu, dostojanstvo i pravo na normalan život. Vi, vaši botovi, vaša korupcija i nepotizam ste najveći neprijatelji Bosne i Hercegovine. Pravda je spora ali se desi.”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79