U Crnoj Gori zabranjen rad noćnih klubova i diskoteka do 2. augusta

Rad noćnih klubova i diskoteka u Crnoj Gori zabranjen je od danas do 2. augusta, u skladu sa novim mjerama za suzbijanje pandemije virusa korona.

Zabrana se odnosi na rad noćnih klubova i diskoteka kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Novim mjerama zabranjene su i zabave i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru.

Direktor Instituta za javno zdravlja u Podgorici Igor Galić rekao je da se očekuje da će noćni klubovi i diskoteke, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, od 2. augusta ponovo početi da rade, ali samo za one koji su u cjelosti vakcinisani ili su dobili prvu dozu, ili posjeduju negativan pi-si-ar /PCR/ test ili dokaz da su preboljeli virus korona, odnosno da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa.

Prema njegovim riječima, ni u jednom od tih slučajeva ne prihvataju se ni brzi negativan antigenski test, niti test na antitijela.

Galić je podsjetio da je izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata zabranjeno od ranije.

“Zahtijevamo dosljedno poštovanje ove mjere. Muzika uživo može da se izvodi na baštama terasa i lokala na otvorenom do ponoći uz dosljedno poštovanje svih ostalih epidemioloških mjera”, rekao je Galić na konferenciji za novinare.

On je dodao da, ukoliko se nastavi trend probijanja termina i izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata, sa kažnjavanja će se preći na totalnu obustavu i zabranu izvođenja i emitovanja muzike.

Galić je rekao da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori i dalje povoljna, što je konstatovala i Svjetska zdavstvena organizacija, ali da se poziva na oprez.

“Shodno najavama i upozorenjima, Savjet za borbu protiv virusa korona reagovao je momentalno, nakon prvih signala, pa su tako usljed promjene epidemiološke situacije u Crnoj Gori mjere prilagođene situaciji na terenu”, pojasnio je Galić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79