U Crnu Goru stigao brod iz Indije pun luka: Pored povrća otkriven kokain vrijedan 2,5 miliona eura

Najmanje 30 kilograma kokaina zaplijenjeno je jučer u barskoj luci. Saopćeno da je brod u kojem je pronađena droga doplovio iz Indije i da je prevozio luk, prenose Vijesti.

Bijela praškasta materija, međutim, nije pronađena u dijelu gdje je smješteno povrće, već u onom gdje su rashladni uređaji za kontejnere, tvrde sagovornici Vijesti upućeni u istragu.

– To je rezultat višednevne akcije koju su zajedno proveli službenici Uprave policije, Tužilaštva i Uprave carina – kazao je sagovornik Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, kokain je bio smješten u 27 paketa, čija ukupna težina prelazi 30 kilograma.

Policija je zaplijenila drogu i poslala je na ispitivanje.

Sagovornik Vijesti saopćio je sinoć oko 20 sati da je uzet uzorak supstance i da je ona poslata na ispitivanje u Forenzički centar u Danilogradu.

Iz Uprave policije je jutros saopćeno da je zajedničkom akcijom sa Upravom carina i VDT-om zaplijenjeno 31,5 kilograma kokaina.

Vrijednost zaplijenjene količine kokaina na narkotržištu, kako se dodaje u saopćenju, je oko 2.500.000 eura. Za sada niko nije uhapšen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79